Tort cu crema de smantana

de Sim0na in Torturi, 30 Mar 2012 | 10292 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g faina
  • 2 plicuri cafea instant
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 litru smantana 20%
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml lapte dulce

ptr insiropat: 1/2 plic cappuccin

 ptr decor: ciocolata rasa, bomboane colorate

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de smantana:

Mai intai am pregatit blatul:
Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat zaharul vanilat si cafeaua calduta, apoi faina si praful de copt.

 Albusurile le-am batut spuna, adaugand si restul de 100 g zahar.

 Am adaugat albusurile peste amestecul de galbenusuri amestecand e jos in sus.

 Am pus compozitia intr-o forma (a mea a avut 25.5) unsa cu ulei si tapetata cu hartie, si am copt-o la 180 grade, timp de 40 minute.

 Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca.

 Intre timp am pregatit crema:
Am dizolvat intr-un ibric, cele 2 plicuri de gelatina in laptele dulce, lasand sa se umfle. Dupa 10 minute am pus ibricul pe foc, amestecand mereu pana se dizolva, fara insa a fierbe.

 Cat gelatina se odihnea putin, am mixat smantana bine-bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

 Am adaugat la smantana si gelatina calduta si am dat la frigider ptr 10 minute (nu mai mult ca se intareste prea tare).

 Dupa 10 minute, crema am impartit-o in 2, jumatate am amestecat-o cu nuca macinata, iar jumatate am lasat-o asa.
Blatul l-am taiat in doua.. am insiropat partea de jos cu cappuccino, apoi am pus crema cu nuca, apoi iar blat si deasupra crema simpla.

 Am ras marunt ciocolata si am aruncat in ploaie peste tortulet. Deasupra am pus si niste bombonele colorate... asa mai de sarbatoare.

 

 

Un tortulet foarte racoritor!

 

TIPS-URI

1

Ca o completare... in crema as mai fi adaugat niste fructe deshidratate sau de la compot.. scurse bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata